Eigentijds serviesgoed

Elk jaar komt Emma Bridgewater weer met een verrassend nieuw decor.

En elke keer weer laat het zich prachtig combineren met de meeste andere decors. Het is dan ook het leukst om een aantal decors door elkaar te gebruiken.

Het serviesgoed van Emma Bridgewater is van traditionele engelse kwaliteit en is handbeschilderd. Het is gemaakt voor het moderne huishouden en is dus geschikt voor vaatwasser, oven en magnetron.

Over Emma Bridgewater

Emma Bridgewater is de oudste dochter in een grote familie. Ze groeide op in North Oxford (Engeland). De inspiratie voor haar werk was de Boheemse stijl van haar moeder.

Emma begon sponsgedecoreerd aardewerk te ontwerpen terwijl ze zocht naar het perfecte kopje en schoteltje als verjaardagscadeau. Van haar vader, een ondernemer, leerde ze alle kneepjes van het ondernemersvak.

In 1991 werden Emma en haar partners geconfronteerd met een plotselinge crisis. De fabriek waar haar producten werden gemaakt ging sluiten.

Ondernemend als ze was, regelde Emma binnen een weekend investeerders om de fabriek over te nemen. Maar Emma Bridgewater groeide binnen de kortste keren zo groot dat er gezocht moest worden naar een nieuw onderkomen. In 1996 werd de productie verplaatst naar Eastwood Works in Hanley.

Al het Emma Bridgewater aardewerk wordt met de hand gemaakt op traditionele wijze in de fabriek in Stoke-on-Trent. Het aardewerk dat wordt gebruikt is uiteraard sterk genoeg om alle dagelijkse zaken, zoals vaatwasser, over en magnetron te weerstaan, en tegelijkertijd elegant.

De decoraties worden met de hand aangebracht met behulp van een sponstechniek. Nadat de decoratie is gemaakt, wordt er glazuur op de serviesdelen aangebracht. Hierna wordt het servies nogmaals gebakken, zodat de decoraties nimmer zullen vervagen.

About Emma Bridgewater

Bridgewater pottery was set up in 1984 by Emma Bridgewater, whose aim was to invigorate the production of English Earthenware. Emma's design recalls the charm of period farmhouse kitchens. Original patterns with lyrical themes are applied using traditional hand decorating techniques which give each piece a special character.

Born in Cambridge, educated in Oxford and at London University and with no formal training, Emma brings to the ceramics industry an infectious passion for family and county life. Married to designer Matthew Rice, she lives in Norfolk with their 4 children and a motley collection of dogs, sheep, bantams, ducks and geese.